Vyberte stranu
Rasca, k(u)mín či nigella: viete, o ktorom korení je reč?

Rasca, k(u)mín či nigella: viete, o ktorom korení je reč?

Keď poviem rasca, každý hneď pochopí, o akom korení hovorím. No o ďalších druhoch rasci podobným sa to už povedať nedá, najmä pri varení podľa receptu v inom jazyku. Čím to je, že nie je rasca rascou a myslí sa tým niečo iné? Naša vyhláška má v tom jasno: máme rascu, rímsku rascu a černušku. …

Čítať ďalej
Zelený alebo čierny kardamóm, ktorý si vybrať?

Zelený alebo čierny kardamóm, ktorý si vybrať?

Keď som sa začala zaujímať o indickú kuchyňu, vo väčšine receptov sa spomínal kardamóm. Pre nás dovtedy úplne neznáme korenie a dnes jedno z najobľúbenejších. Je viac typov kardamómu a líšia sa nielen svojimi vlastnosťami, ale aj použitím v kuchyni. Najpoužívanejší je zelený a čierny kardamóm. Aký je medzi nimi rozdiel? Kardamóm sú sušené plody …

Čítať ďalej
Červené verzus ružové korenie

Červené verzus ružové korenie

Poznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad. Prečo má teda ružové korenie také mätúce označenie? Priznám sa, že aj ja som …

Čítať ďalej